Relatietherapie bij stellen met agressieproblemen

Relatietherapie bij stellen met agressieproblemen is meestal mogelijk maar is, alles bij elkaar genomen, niet altijd een makkelijk traject.

Trajecten relatietherapie bij stellen die worstelen met agressieproblemen duren daarom gemiddeld genomen langer dan gewone trajecten relatietherapie en vereisen echt commitment van het stel.

Mijn aanpak

De invalshoek die ik, Peter Spelbos, hanteer is die van de systeemtherapie in combinatie met client-centered therapie en cognitieve gedragstherapie. Daarbij gebruik ik ook elementen van de emotionally focused therapy, en andere therapievormen.

De systeemtherapie gaat ervan uit dat een persoon pas echt kan worden begrepen binnen de context van zijn of haar relaties, zowel in het nu als in het verleden. De client-centered therapie houdt zich meer bezig met wat de cliƫnt drijft en beweegt in het leven, en met het samenspel tussen emoties, behoeftes en angsten. Cognitieve gedragstherapie gebruik je om op een bewuste manier gedragsverandering bij iemand tot stand te brengen. Emotionally focused therapy richt zich vooral op het bevorderen van je vermogen tot hechting en binding.

Ik heb vele jaren ervaring in het geven van relatietherapie en kijk nergens van op. Ik werk praktisch en pragmatisch maar ga ook de diepte in, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal.

Sommige problematieken binnen de agressie- en boosheidshoek lenen zich in mindere mate voor deze vorm van relatietherapie. In het bijzonder betreft het hier vechtrelaties, relaties waarbij beide partners enkel maar met elkaar aan het strijden zijn en geen ander repertoire kennen.

Meer over relatiebegeleiding en relaties

Wanneer jullie problematiek zich daartoe leent en jullie maar weinig tijd hebben of bang zijn het te laten versloffen, kun je ook een intensief traject volgen, ons Relatieweekend.

In de praktijk blijkt dat meerdere gesprekken in een korte periode helpen om sneller dieper op de problemen in te gaan. Een Relatieweekend geeft daarom vaak een beter resultaat dan gesprekken gespreid in de tijd.

[Relatieweekend]

Als je meer over relaties wilt weten, kun je natuurlijk ook kijken op onze site daarover: www.relaties-idee.nl.

[Relaties]

Volgende pagina

Boosheidstraining

Lezen over agressie

Boosheid, woede & agressie - Wat is agressie - Agressie aspecten - Oorzaken van agressie - De omstandigheden - Er niet bij kunnen - Agressie theorieën - Vechten of vluchten - Grip op je agressie - Agressieregulatie - Documentatie

Begeleiding & training

Begeleiding bij agressieproblemen - Relatietherapie bij boosheid en agressie in de relatie - Boosheidstraining - Assertief Connecten - Overige begeleiding

Interessant op www.idee-pmc.nl en www.relaties-idee.nl

Relatietherapie - Coaching rondom werk - Liefdesrelaties - Psychische problemen - Stress - Burn-out - Emphathie

Tags

Relatietherapie bij boosheid en agressie in de relatie - Boosheidstherapie voor stellen - Anger Management voor stellen